Knæsmerter

Vi tager hånd om dit helbred

Knæsmerter kan have mange forskellige årsager. De hyppigste er irritation af sener eller ledbånd omkring knæet (som ved løberknæ og springerknæ), eller smerterne skyldes skade af en menisk. Der kan være tale om en overbelastning eller mere akut skade.

Knæet er et hængselled, som bliver stabiliseret af to menisker, korsbånd og store ledbånd på inder- og yderside af knæet. Samt de store muskelgrupper på forside og bagsiden af låret. Mange oplever knæsmerter på et eller andet tidspunkt i livet, og ofte opstår smerterne ved et form for traume – fald, vrid eller slag på knæet. Mange oplever også overbelastningsskader, som kan blive ved med at give smerter i lang tid efter selve overbelastningen.

En kiropraktor kan ofte finde årsagen til smerten, behandle og vejlede om tiltag for hurtig heling.

Kiropraktoren kan med en undersøgelse fastlægge problemets natur og med behandling og relevante øvelser ved fysioterapeut genskabe stabilitet og funktion. Ultralydsscanning er meget velegnet til supplerende undersøgelse af knæled, hvor overbelastningsskader eller akutte traumer kan afsløres nemt og ubesværet. Hvis kiropraktoren finder problemer uden for virkeområde, vil vi henvise til relevante faggrupper.