Behandling af hoftesmerter

Vi tager hånd om dit helbred

Oplever du smerter i balle og på ydersiden af hoften, så er du ikke alene. Der er mange der oplever, det der betegnes som ydre hoftesmerter, og disse smerter kan være forholdsvis intense, og kan påvirke daglige aktiviteter og ikke mindst nattesøvnen. Smerterne kan opleves meget forskelligt, hvor nogle oplever smerter ved igangsætning og stivhed, som forbedres ved aktivitet, og ofte tiltager sidst på dagen ved udtrætning. Andre oplever hovedsageligt smerterne ved aktivitet, og nogle har mere eller mindre konstante smerter.

De fleste oplever nedsat kraft, smerter ved at ligge på den smertefulde hofte, problemer med at gå op ad trapper og det påvirker ofte gangen, så det bliver en synlig kompensering.

Hoftesmerter stammer hovedsageligt fra de store ballemusklers vedhæftning på lårbensknoglen ved hoften, som bliver irriteret pga. at musklerne bliver for stramme. Musklerne bliver for stramme, fordi vi ikke får dem brugt varieret nok. Muskler har godt af at blive brugt på mange forskellige måder, da det øger blodgennemstrømning, og desuden bliver musklerne mere smidige.

Behandlingen af hoftesmerter består af at forbedre led bevægelighed i hofte, bækken og lænd, massage af de spændte og ømme muskler i området, hjemmeøvelser og vejledning om daglige ændringer, såsom snak om sovestilling, arbejdsstilling og lignende.

Kiropraktoren vil behandle leddene ved at bevæge dem, så leddene opnår en forbedret bevægelighed, så musklerne ikke skal på overarbejde for at bevæge dem. Massagen af musklerne omkring hoften hjælper med at blødgøre dem, så smerterne aftager hurtigere, samt at der kommer en bedre blodgennemstrømning, hvilket giver en hurtigere heling.

Hjemmeøvelser skal styrke ryg, bækken og hofte muskulaturen, og vejledning om at ændre f.eks. sove- og arbejds-stillinger skal gøre dig opmærksom på uhensigtsmæssige daglige belastninger, som kan vedligeholde problemet, og dermed modarbejde helingen.

Hos Kiropraktor Skanderborg vil vi kunne optimere behandlingsforløbet, og dermed lindre dine hoftesmerter hurtigt og effektivt. Hvis smertetilstanden er nået et stadie, hvor inflammationen/hævelsen er blevet så voldsom at der er behov for en ultralydsscanning, kan dette ligeledes klares i vores klinik, hvorefter det kan vurderes om der skal sendes videre til speciallæge for supplerende behandling.