Skuldersmerter

Vi tager hånd om dit helbred

Skuldersmerter

Skuldersmerter er meget udbredt i befolkningen, og næst efter rygsmerter er det den mest forekommende skade i bevægeapparatet, som vi ser i klinikken.

Skuldersmerter er et vidt begreb, og kan stamme fra mange forskellige strukturer i skulderregionen. Det er dog oftest smerter på forsiden/ydersiden af skulderleddet, øvre skulder med udstråling op til nakken, samt smerter fra skulderbladet med udstråling ned i overarmen og ind imellem helt ned til hånden. Som hovedregel skyldes ovennævnte smerter stram muskulatur grundet statisk brug af skulderen, oftest i siddende stilling med hænderne på tastatur, mus, bilrat eller med en mobiltelefon.

Skulderleddet er det mest bevægelige led i kroppen, og denne bevægelighed skal vedligeholdes med jævnlig brug af skulderleddet i alle dens bevægeretninger. Hvis ikke vi får brugt skulderleddet varieret, så bliver muskler, ledbånd og ledkapslen stramme og stive, hvilket vil medføre ubehag og senere i forløbet smerter.

Skuldersmerter kan også skyldes nakkeproblematikker, da disse ofte vil give udstråling til skulder og/eller arm, hvorfor det er vigtigt at få denne grundigt undersøgt, så det kan udelukkes at smerterne stammer fra nakkens led. Hvis nakken er involveret, er kiropraktoren specialist i at behandle denne, og kan desuden henvise til røntgen eller MR skanning af den, hvis dette skulle være nødvendigt.

Skuldersmerter kan opstå akut, såsom ved en sports- eller fald-skade, eller komme snigende over længere tid ved forkert brug af skulderen i fastlåste stillinger f.eks. ved computerarbejde, samt pga slid over tid, som ved et job med mange gentagelser af de samme armbevægelser.

Smerterne kan være meget intense, forstyrre nattesøvnen og begrænse brugen af armen, hvilket kan føre til sygemelding og mange bekymringer. Derfor er der mange der kontakter egen læge for smertelindring og videre udredning, men ved direkte henvendelse til kiropraktor, vil man ofte opleve et hurtigt og effektivt behandlingsforløb uden ventetid.

I mange tilfælde vil egen læge henvise til fysioterapeut for træning af skulderen, men denne vej vil ofte tage lang tid før der opleves en bedring i smerte niveau, hvorfor en mere direkte behandling af muskelspændinger og led bevægelighed ved en kiropraktor giver et hurtigere resultat. Når så smerterne er aftaget, og der opleves bedre bevægelighed af skulderen, er det optimalt at opstarte et træningsforløb, så man ikke ender i samme problematik i fremtiden.