Hos Kiropraktor Skanderborg tilbyder vi ultralydsscanning, der er en billig, hurtig og ufarlig undersøgelsesmetode til diagnostik af skader på bløddele eksempelvis sener, ledbånd, muskler, slimsække osv.
Ultralydsscanning kan hjælpe med at afgøre om der skal henvises til anden udredning/behandling eller om behandling kan varetages hos os.
Din kiropraktor kan vurdere om der er behov for at ultralydsscanning til netop din problemstilling.
Der ydes tilskud fra den offentlige sygesikring og fra sygesikringen “danmark” til ultralydsscanning. Mange sundhedsforsikringer dækker også ultralydsscanning.
Hvordan foregår en ultralydsscanning?
Når du skal have lavet en ultralydsscanning, vil kiropraktoren primært bruge to ting: Et ultralydshoved til at undersøge dig med, og en skærm, hvor billederne bliver vist ”live”. Hvis du selv kan følge med på skærmen, er det ikke sikkert, du får så meget ud af dét, du ser. Man skal nemlig have en specialuddannelse for at kunne tyde billederne.
Skal du fx have scannet dit knæ, vil undersøgelsen kunne foregå sådan her:
Kiropraktoren smører en neutral gel på dit knæ. Al lyd, også ultralyd, bevæger sig bedst gennem væske. Gelen gør det muligt for lægen at få tættest mulig kontakt med ultralydshovedet mod dit knæ.
Det gør ikke ondt.
Herefter kører kiropraktoren ultralydshovedet blidt frem og tilbage over knæet, for at lydbølgerne kan danne retvisende billeder på skærmen.
Kiropraktoren kigger på skærmen undervejs, for at danne sig et indtryk af, hvad der er galt. Fordi ultralydsscanningen er en dynamisk undersøgelse, vil det være nu-og-her-billederne, der giver kiropraktoren det bedste indtryk. Kiropraktoren kan se bevægelserne i knæet på skærmen og se knæet fra forskellige vinkler. Det kan man ikke på et stillestående billede.
Til sidst får du tørret gelen af knæet og undersøgelsen er færdig. Nogle gange kan kiropraktoren give dig diagnosen med det samme, andre gange skal der skal der flere undersøgelser eller en nærmere vurdering til, før du får svar.